Céklaleves


Marha- vagy disznóhúsból, csontból és baromfihúsból készül. 
A húst feltesszük főni, amikor félig már megfőtt, apróra szelt sárgarépát, petrezselymet, káposztát, zellert, vöröshagymát adunk hozzá. 
Úgy főzzük, mint egy húslevest - végül is az. 
Borssal és fokhagymával ízesítjük. 
Közben szintén apróra szelt vagy reszelt céklát zsírban megdinsztelünk és azt is a leveshez öntjük. 

A cékla leve adja meg az étel szép rózsaszín színét. Végül a főtt húst kiszedjük a levesből, kockára vágva tálba rakjuk és leöntjük a forró levessel, amelyet végül tejföllel ízesítünk.

Fotó - Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen