Cseh sztrapacska


Hozzávalók
1/2 kg krumpli
zsír
20 dkg liszt
néhány kanál tejföl
20 dkg juhtúró
esetleg töpörtyű

Nálunk is eléggé elterjedt étel, a szlovákok kedvenc juhtúrós galuskája. 
A következőképpen készül. 
A nyers, hámozott burgonyát lereszeljük, egy tojással diónyi zsírral, liszttel és tejföllel galuskatészta keménységű tésztává keverjük. 
Vizezett deszkáról késsel, bő, forró sós vízbe szaggatjuk. 
Amikor megfőtt, forró zsírba szedjük, juhtúróval  összekeverjük, tejföllel leöntjük, s forrón tálaljuk. 
A tésztát ne hagyjuk nyersen állni, mert a krumplitól megbámul.

Fotó: Sielők.hu

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen