Pedig jellegzetes íze, melyhez nem kell plusz fűszer, hogy határozottan érződjön - szinte felkínálja a gyümölcsöt sütéskori hasznosításra.
Tizenöt deka cukrot 10 tojássárgájával habosra keverünk, hozzáadunk 10 dkg hámozott darált mandulát, fél citrom reszelt héjat, 15 dkg lisztet, 5 tojás habját és 14 kg kimagozott cseresznyét. Vajjal kikent tepsiben gyenge tűzön megsütjük.
Mandula helyett használhatunk diót is.
A tojásfehérjékkel legjobb ha habcsókot készítünk. Lehet diós, kókuszos, de akár gyümölcsös is. Például egy-két kanál jó minőségű sárgabarack lekvárral, esetleg eper-, vagy málnadzsemmel igazán különleges finomságot készíthetünk.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése