Csibepaprikás


Hozzávalók: 
1 darab csirke, 
2 kanál zsír, 
1—2 fej hagyma, 
1 darab zöldpaprika, 
1 darab paradicsom, 
só, 
2 kanálka pirospaprika, 
1 deciliter tejföl. 

A megmosott, megtisztított csirkét ízlés szerint földaraboljuk. (A fejét, lábát ne használjuk.) 
Lábosban zsírt olvasztunk s abban megpároljuk az apró kockára vágott hagymát. 
Rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a húst és a szintén apróra vágott paprikát, hámozott paradicsomot megsózzuk. 
Fedő alatt puhára főzzük, közben kevés meleg vizet adunk hozzá, de ügyeljünk, hogy jó sűrű leve maradjon. 
Ha puha a hús, tejfölözzük 
Galuskával fejes vagy uborkasalátával tálaljuk.

Fotó: Wikipedia

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...