Hozzávalók:
1 darab csirke,
2 kanál zsír,
1—2 fej hagyma,
1 darab zöldpaprika,
1 darab paradicsom,
só,
2 kanálka pirospaprika,
1 deciliter tejföl.
A megmosott, megtisztított csirkét ízlés szerint földaraboljuk. (A fejét, lábát ne használjuk.)
Lábosban zsírt olvasztunk s abban megpároljuk az apró kockára vágott hagymát.
Rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a húst és a szintén apróra vágott paprikát, hámozott paradicsomot megsózzuk.
Fedő alatt puhára főzzük, közben kevés meleg vizet adunk hozzá, de ügyeljünk, hogy jó sűrű leve maradjon.
Ha puha a hús, tejfölözzük
Galuskával fejes vagy uborkasalátával tálaljuk.
Fotó: Wikipedia
Megjegyzések
Megjegyzés küldése