Csirkepörkölt


Hozzávalók: 
1 szép kis paprikásnak való csibe
3 db hagyma
1 kanál zsiradék
1 kanál pirospaprika
só,
bors,
esetleg 1 zöldpaprika
és paradicsom

3 fej hagymát apróra vágunk, és forró zsírban üvegesre pirítunk. Ekkor beletesszük a paprikát, és a már előkészített, feldarabolt csirkét. Vizet töltünk hozzá, és addig pároljuk, míg megpuhul. Közben többször is engedjük zsírjára sülni, mert ettől még jobb ízt kap, de vigyázzunk, nehogy a paprika és a hagyma odaégjen. Miután háromszor-négyszer feltöltöttük, újra engedjük zsírjára sülni, és ekkor már tálalható. Galuskával,  burgonyával egyaránt finom.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...