Csokoládé kalács


Hozzávalók
1/4 kg vaj
15 dkg liszt
6 tojásnak a sárgája
25 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 sütőpor
6 tojásfehérje habja

25 deka vajat 15 deka liszttel, 6 tojás sárgájával, 25 deka cukorral jól eldörzsölünk.
 Beleteszünk 5 deka kakaót, egy sütőport és addig kavarjuk, míg sima lesz. 
Ezután lassan belekeverjük a 6 tojás keményre vert habját, és kikent tepsiben lassú tűznél kisütjük.
Lekvárral, krémmel fenséges.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen