Csorba


Hozzávalók
1 kg hús
korpacibere, ennek híján citrom vagy ecet
tejföl
só 
bors
rizs
tojás
sárgarépa
petrezselyem
zeller
hagyma
petrezselyemzöld

Bármilyen húsból készíthetjük. A húst jó puhára főzzük, úgy  készítjük mint a húslevest. 
Mikor elkészült  leszűrjük, a húst egyelőre félretesszük. 

 Utána a románok kedvelt savanyító folyadékával (korpát vízben kevés élesztővel előre megeresztünk) ízlés szerint besavanyítjuk, de használhatunk ecetet vagy citromlét is -  és tejfölt öntünk rá. 
Sózzuk, borsozzuk. 
A kifőtt húst összevágjuk apróra, vagy daráljuk, majd rizzsel, tojással jól fűszerezett gombócokat készítünk . 
Tészta helyett ezt főzzük bele a levesbe. Zöldpetrezselyemmel is ízesíthetjük.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Szabolcsi krumplis - rongyos lapótya, rongyos lángos

A kalács tészta készítésének tízparancsolata