Hozzávalók
1 kg hús
korpacibere, ennek híján citrom vagy ecet
tejföl
só
bors
rizs
tojás
sárgarépa
petrezselyem
zeller
hagyma
petrezselyemzöld
Bármilyen húsból készíthetjük. A húst jó puhára főzzük, úgy készítjük mint a húslevest.
Mikor elkészült leszűrjük, a húst egyelőre félretesszük.
Utána a románok kedvelt savanyító folyadékával (korpát vízben kevés élesztővel előre megeresztünk) ízlés szerint besavanyítjuk, de használhatunk ecetet vagy citromlét is - és tejfölt öntünk rá.
Sózzuk, borsozzuk.
A kifőtt húst összevágjuk apróra, vagy daráljuk, majd rizzsel, tojással jól fűszerezett gombócokat készítünk .
Tészta helyett ezt főzzük bele a levesbe. Zöldpetrezselyemmel is ízesíthetjük.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése