Csöröge fánk


A csörögefánk egy nagyon kiadós sütemény. 
Ha jól készítjük, akkor vékony, porhanyós - omlik a szájban. 
30 dkg lisztből. 6 tojás sárgájából, csipet sóból és cukorból, 1-2 evőkanálnyi rumból rétestészta lágyságú tésztát gyúrunk. 
Jól kidolgozzuk és fél napot hideg helyen - de nem fagyos -  pihentetjük. 
Kinyújtjuk. 
Hosszúkás lapokra vágjuk derelyemetélővel a közepét bevágjuk. 
A vágáson keresztül egyik oldalt alulról fogva áthúzzuk. 
Így alakul ki a jellegzetes csörögeforma.
Forró bő zsírban szép sárgára sütjük. 
Vaníliás cukorral meghintve melegen tálaljuk.
Ha szalmonella mentes tojást vásároltunk, akkor a maradék tojásfehérjéket felhasználhatjuk gyümölcshab készítésére. 
A csöröge a habbal - valami isteni....
 
Fotó: Wikipédia

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...