Diócsók


A habcsókok igazi ünnepi finomságok.
Diós csók pedig az ünnepek megkoronázása. 
Öt tojásfehérjét 5 kanál porcukorral forró, gőzölgő vízzel telt fazék fölött keményre keverünk, apróra darált dióbelet keverünk bele.
Nagyjából 10-15 dekát.
 Lisztezett, vajazott tepsibe kis halmokat formálunk belőle és langyos sütőben kiszárítjuk.
Különlegessé, pikánssá tehetjük ízét, ha a habba 1-2 kanál jó minőségű sárgabarack lekvárt is keverünk.
A sárgabarack és a dió nagyon ütős kiegészítői egymásnak.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...