Diókifli


Nem olcsó mostanság a dió, mint ahogy semmi más sem.
Ellenben ehhez az aprósüteményhez csak néhány deka kell belőle, ennyi még egy átlagháztartásban is megfizethető.
Amennyiben mégis úgy döntünk, hogy ennyit nem áldoznánk rá - diópótlóval is megsüthető. 
28 dkg vajat 14 deka porcukorral és 14 dkg darált dióval, vagy ugyanannyi diópótlóval simára keverünk, majd 35 dkg liszttel tésztává gyúrjuk. 
Erősen kidolgozzuk 
Apró kifliket formálunk belőle és lassú tűzön átsütjük. 
Még melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban.
Teához, tejhez isteni...

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...