Finom túrós pite


20 dkg lisztet, 
7 dkg vajjal,
 2 evőkanál porcukorral, 
egy tojássárgával és 
három kanál tejföllel jól összegyúrunk.  Pihentetjük fél órát. Addig a töltelékkel foglalkozunk. 

 Két részre osztjuk majd a tésztát és kinyújtjuk a tepsi nagyságának megfelelően. (közepes)
Megtöltjük a következő töltelékkel - 
Négy tojássárgát 
7 dkg vajjal, 
25 dkg cukorral jól elkeverünk, hozzáadunk 
50 dkg átpasszirozott tehéntúrót, 
2 evőkanál grizt, 
egy citrom héját és levét, 
egy vaníliarúd kikapart belét, 
végül az öt tojás keményre vert habját összedolgozzuk. 
A tészta tetejét ráhelyezzük, megkenjük tojássárgával, majd várunk 10 percet - hogy szikkadjék kicsit.
Szépen, sorban megszurkáljuk, hogy a sütéskor képződő gőz távozni tudjék és ne hólyagosodjon fel a sütemény. 
Lassú tűznél sütjük.
Illata árulkodik, teteje kicsit piruljon már mikor kivesszük. 
 
Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...