20 dkg lisztet,
7 dkg vajjal,
2 evőkanál porcukorral,
egy tojássárgával és
három kanál tejföllel jól összegyúrunk. Pihentetjük fél órát. Addig a töltelékkel foglalkozunk.
Két részre osztjuk majd a tésztát és kinyújtjuk a tepsi nagyságának megfelelően. (közepes)
Megtöltjük a következő töltelékkel -
Négy tojássárgát
7 dkg vajjal,
25 dkg cukorral jól elkeverünk, hozzáadunk
50 dkg átpasszirozott tehéntúrót,
2 evőkanál grizt,
egy citrom héját és levét,
egy vaníliarúd kikapart belét,
végül az öt tojás keményre vert habját összedolgozzuk.
A tészta tetejét ráhelyezzük, megkenjük tojássárgával, majd várunk 10 percet - hogy szikkadjék kicsit.
Szépen, sorban megszurkáljuk, hogy a sütéskor képződő gőz távozni tudjék és ne hólyagosodjon fel a sütemény.
Lassú tűznél sütjük.
Illata árulkodik, teteje kicsit piruljon már mikor kivesszük.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése