Frissen savanyított káposzta saláta


A régi időkben nyáron a káposztát napon savanyították. 
Ez a módszer adott felejthetetlen ízt a nyári töltöttkáposztának.
De ugyanezzel a módszerrel salátának is savanyíthatunk zöldséget, legkézenfekvőbb a káposzta tartósítása. 
Üde, finom, kellemes. 

Hozzávalók -
1-2 fej káposzta
köménymag
kapor
1 szelet kenyér

A felszeletelt fejeskáposztát üvegbe rakjuk, közben soronként köménymaggal megszórjuk,  lehetőleg kaprot is rakunk közé. 
Sós vizet forralunk, lehűtjük - majd nyakon öntjük vele a káposztát.
Tetejére egy szeletke kenyeret rakunk..  
Kistányérral lefedjük. 
Akárcsak a kovászos uborkát napra (nem túző) állítjuk néhány napig, amíg meg nem savanyodik.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen