A régi időkben nyáron a káposztát napon savanyították.
Ez a módszer adott felejthetetlen ízt a nyári töltöttkáposztának.
De ugyanezzel a módszerrel salátának is savanyíthatunk zöldséget, legkézenfekvőbb a káposzta tartósítása.
Üde, finom, kellemes.
Hozzávalók -
1-2 fej káposzta
só
köménymag
kapor
1 szelet kenyér
A felszeletelt fejeskáposztát üvegbe rakjuk, közben soronként köménymaggal megszórjuk, lehetőleg kaprot is rakunk közé.
Sós vizet forralunk, lehűtjük - majd nyakon öntjük vele a káposztát.
Tetejére egy szeletke kenyeret rakunk..
Kistányérral lefedjük.
Akárcsak a kovászos uborkát napra (nem túző) állítjuk néhány napig, amíg meg nem savanyodik.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése