Gombapaprikás


Hozzávalók
1/2 kg gomba
1 fej hagyma
1 kanál zsiradék
1 kanál paprika
1 kk. bors
ízlés szerint só
1 kanál liszt
2 dl tej
tejföl a tálaláskor

Jó nagy fej hagymát zsírban üvegesre pirítunk, és jó késhegynyi paprikát dobunk bele. Rögtön ezután a megtisztított, több vízből megmosott, nagyon apróra vágott gombát  is beletesszük. Egy ideig saját levében pároljuk, paprikázzuk,ízesítjük közben. Ha ekkor kevés a leve  feleresztjük pici forró vízzel. Azért jó, ha apróra vagdossuk - nem szeletekre - mert sokkal jobban átveszi a fűszeres ízt, ráadásul aprósága miatt könnyebben emészthető is. 
Puhára pároljuk, s mikor zsírjára lesül egy kanál liszttel megszórjuk. Miután így pirult egy keveset, feltöltjük egy fél liter tejjel, megsózzuk és tovább főzzük. Tálaláskor tejföllel, petrezselyemzölddel ízesíthetjük.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...