Hozzávalók
1/2 kg gomba
1 fej hagyma
1 kanál zsiradék
1 kanál paprika
1 kk. bors
ízlés szerint só
1 kanál liszt
2 dl tej
tejföl a tálaláskor
Jó nagy fej hagymát zsírban üvegesre pirítunk, és jó késhegynyi paprikát dobunk bele. Rögtön ezután a megtisztított, több vízből megmosott, nagyon apróra vágott gombát is beletesszük. Egy ideig saját levében pároljuk, paprikázzuk,ízesítjük közben. Ha ekkor kevés a leve feleresztjük pici forró vízzel. Azért jó, ha apróra vagdossuk - nem szeletekre - mert sokkal jobban átveszi a fűszeres ízt, ráadásul aprósága miatt könnyebben emészthető is.
Puhára pároljuk, s mikor zsírjára lesül egy kanál liszttel megszórjuk. Miután így pirult egy keveset, feltöltjük egy fél liter tejjel, megsózzuk és tovább főzzük. Tálaláskor tejföllel, petrezselyemzölddel ízesíthetjük.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése