Hozzávalók
8 kanál liszt
2-3 dkg élesztő
1 kanál zsír
1 tojás sárgája
só
6 kanál liszt
10 dkg zsír
töltelékhez
1 tojás
1 pohár tejföl
legalább 1/2 kg tehéntúró
2 vaníliás cukor
1 mazsola
20 dkg kristálycukor
Teteje megkenésére tejföl cukrosan
8 kanál lisztet, dió nagyságú, tejben feloldott élesztőt bő kanál zsírt, egy tojás sárgáját kis sóval jól összedolgozunk és kinyújtunk.
6
kanál lisztet, 10 deka
zsírt külön összegyúrunk,
utána az előbbi már kinyújtott tésztára rákenjük, összehajtogatjuk,
mint a laskatésztát és kettévágjuk.
Egyik felét kinyújtva a tepsibe tesszük
és megszórjuk prézlivel.
Ezután rátesszük a tojással,tejföllel, cukorral jó felkavart fél kg tehéntúrót és befedjük a másik lappal.
Cukros tejföllel megkenjük.
Lassú tűznél világosra
sütjük, porcukorral beszórjuk és melegen felvágjuk.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése