Gyors rétes


Hozzávalók
8 kanál liszt
2-3 dkg élesztő
1 kanál zsír
1 tojás sárgája

6 kanál liszt
10 dkg zsír

töltelékhez 
1 tojás
1 pohár tejföl
legalább 1/2 kg tehéntúró
2 vaníliás cukor
1 mazsola
20 dkg kristálycukor

Teteje megkenésére tejföl cukrosan

8 kanál lisztet, dió nagyságú, tejben feloldott élesztőt bő kanál zsírt, egy tojás sárgáját kis sóval jól összedolgozunk és kinyújtunk. 
6 kanál lisztet, 10 deka zsírt külön összegyúrunk, utána az előbbi már kinyújtott tésztára rákenjük, összehajtogatjuk, mint a laskatésztát és kettévágjuk. 
Egyik felét kinyújtva a tepsibe tesszük és megszórjuk prézlivel. 
 Ezután rátesszük a tojással,tejföllel, cukorral jó felkavart fél kg tehéntúrót és befedjük a másik lappal.
Cukros tejföllel megkenjük.
 Lassú tűznél világosra sütjük, porcukorral beszórjuk és melegen felvágjuk.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...