Halászlé másképp


Hozzávalók: 2 kiló sovány fürgeponty, 
3 kiló apróhal, 
3-4 fej hagyma, 
só, 
4 darab paradicsom, 
3-4 kanál paprika, 
1 szál csípőspaprika. 

A halakat megtisztítjuk, kizsigereljük, megmossuk, daraboljuk.
Belső részeit külön fazékba rakjuk, sózzuk, hagymát adunk hozzá, majd megszórjuk a pirospaprikával.
Ha összerotyogott felöntjük vízzel, hogy ellepje a húst és lassú tűzön 40 percig főzzük.
 Közben bográcsba rakjuk a halszeleteket, megsózzuk, állni hagyjuk. 
Majd rászűrjük a  lábasban elkészített hallét, és szépen átpasszírozzuk a benne lévő halhúst, ikrát, májat, tejet. és a benne lévő hagymát, paprikát - szóval mindent.  
Most a bográcsban jó lassú tűzön legalább húsz percet még főzögetjük. 
Mikor már lényegében kész van, csak pár perc van hátra - hozzáadjuk a csípőspaprikát is. S csak addig főzzük már, míg átadja az ízét. 
Tálaláskor cseresznyepaprikát is adhatunk hozzá. 
Asztalon kötelező a friss kenyér. 

Fotó: Wikipédia

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...