Hozzávalók: 2 kiló sovány fürgeponty,
3 kiló apróhal,
3-4 fej hagyma,
só,
4 darab paradicsom,
3-4 kanál paprika,
1 szál csípőspaprika.
A halakat megtisztítjuk, kizsigereljük, megmossuk, daraboljuk.
Belső részeit külön fazékba rakjuk, sózzuk, hagymát adunk hozzá, majd megszórjuk a pirospaprikával.
Ha összerotyogott felöntjük vízzel, hogy ellepje a húst és lassú tűzön 40 percig főzzük.
Közben bográcsba rakjuk a halszeleteket, megsózzuk, állni hagyjuk.
Majd rászűrjük a lábasban elkészített hallét, és szépen átpasszírozzuk a benne lévő halhúst, ikrát, májat, tejet. és a benne lévő hagymát, paprikát - szóval mindent.
Most a bográcsban jó lassú tűzön legalább húsz percet még főzögetjük.
Mikor már lényegében kész van, csak pár perc van hátra - hozzáadjuk a csípőspaprikát is. S csak addig főzzük már, míg átadja az ízét.
Tálaláskor cseresznyepaprikát is adhatunk hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése