Hamis rántott hús


Hozzávalók
fél kg. marhahús
20 dkg burgonya
1 dl tej
1 tojás
só,
bors ízlés szerint. (só fél evőkanál)

50 dkg marhahúst kétszer ledarálunk hozzáadunk 20 dkg héjában főtt burgonyát (áttörve), egy dl tejjel és egy tojással jól összegyúrjuk sózzuk, borsozzuk. 
Egy órát állni hagyjuk. 
Zsemlemorzsával beszórt deszkán lapos szeleteket formálunk a masszából és azok mindkét  felét  morzsázzuk. 
Forró olajban kisütjük. 
Burgonyapürével tálaljuk.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...