Hideg puncs


A puncs melegen télen kifejezetten jó szolgálatot tesz. 
Viszont van hideg változata is, bár nagy kánikulában nem igazán egészséges. 
Viszont nyári estéken egy-egy buli közben kellemes itóka lehet.

Fél kiló cukrot leöntünk 4 citrom levével és fél liter rummal. Természetesen nem kell hozzá 80 fokosnak lennie. 
Kevergetjük. 
Ha a cukor elolvadt, hozzáöntünk 2 liter teát, jól összekavarjuk. 
Lehűtve tálaljuk. poharazzuk. 
Jégkockát is adhatunk hozzá. 

Fotó: Pixabay






Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen