Ifjonc libasült


Ritkán sütünk egészben libát. 
Nagy madár, ezért többféle módon elkészíthetjük. 
Csinálhatunk levest belőle, és ludaskását, és persze combját, mellét ki is süthetjük.
Rendkívül finom nagy fűszerezés nélkül is. 

Ha a liba még nagyon fiatal és nem sül meg a saját zsírjában, akkor a megmosott, besózott libára egy vékony szalonnaréteget teszünk. 
A libát a hasüregben is gyengén besózzuk, 3 ujjal összecsípett majoránnát is tegyünk bele. 
A libát a tepsiben megfordítjuk, a szalonnát az aljára tesszük. 
Sütés ideje függ méretétől és korától is. 
Sütőben sütjük, szép pirosra. Először fóliával is letakarhatjuk. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...