Ír gulyás


Veszünk 1 kg. elsőrendű ürühust, 3 centis kockákra feldaraboljuk, majd bő vízben felrakjuk főzni. Lehabozás után fűszerezzük. Rakunk bele  borsot néhány szemet, 2-3 babér levet, kakukkfüvet kicsit, köménymagot kávéskanálnyit, néhány gerezd fokhagymát, és majoránnát. (A fűszert ajánlatos fűszertojásba,vagy egy kis darabka gézbe bekötve beletenni.) 
2 órát csendesen forraljuk, majd beleteszünk 15 dkg vöröshagymát, 20 dkg vegyes zöldséget, pld. sárgarépa, gyökér, zeller, kalarábé. 
Ha a hús puhulni kezd, rakunk bele 2 fej zöldleveleitől megtisztított, kelkáposztát, melyet hosszában hatfelé elvágunk, a torzsát óvatosan kivágjuk, hogy a leveleik széjjel ne essenek. 
1 órai forrás után 50 dkg. apró kifli burgonyát rakunk  bele nyilván megtisztítva. 
Sózás tetszés szerinti. 
A fűszert a végén kivesszük belőle.
Óvatosan szedjük, hogy ne omoljon szét a káposzta.

Fotó: Wikipédia

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Szabolcsi krumplis - rongyos lapótya, rongyos lángos

A kalács tészta készítésének tízparancsolata