Kapormártás


Hozzávalók: 
2 csomó kapor,  1/2 kg burgonya, 
só, 
bors, 
1-2 dl tejföl, 
és citrom leve, 
kevés csont vagy húslé, 
zsír, 
liszt. 

 A kaprot jól megmossuk, vastagabb szárát eltávolítjuk, a többit apróra vágjuk. Két kanál olvasztott zsíron megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel. Kissé lepirítjuk. Fölengedjük kevés hús- vagy csontlével. Közben külön lábosban puhára főzzük az apró kockára vágott burgonyát. Leszűrjük és hozzáadjuk a mártáshoz. Tálalás előtt tejföllel, citromlével ízesítjük.
Mártogatósnak is tökéletes.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...