Káposzta leves


Hozzávalók: 
1 kisebb fej fehér káposzta, 
10 dkg füstölt szalonna, 
10 kg sertésoldalas, 
1 kg burgonya, 
bors, 
só, 
köménymag,
 majoránna, 
pirospaprika, 
1 kanál zsír, 
1 kanál liszt, 
1 dl tejföl. 

 A káposztát vékony metéltre vágjuk, hozzáadjuk a feldarabolt oldalast és a szalonnaszeletet. 
Sót, borsot, majoránnát szórunk hozzá és bő vízben puhára főzzük. 
Ha puha, a szalonnát kivesszük. (Csak ízesítésül szolgált, de törött fokhagymával, pirospaprikával megszórva, ízletes reggeli.) 
Belefőzzük a burgonyát, vékonyan berántjuk, tejföllel ízesítjük.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...