Karfiol paprikás


Hozzávalók
1-2 fej hagyma mérettől függően
olaj, vagy zsír
15-20 dkg maradék hús, vagy felvágott
1 kanál liszt
1 tojás
1 kis tejföl
1/2 csomó petrezselyemzöld

Egy nagy fej hagymát egy-két kanál olajban jól megüvegesítünk, 15—20 deka főtt húst, vagy felvágottat apró kockákra vágunk és hozzáadjuk. 
Megszórjuk kevés piros paprikával és tört borssal. 
Amíg ezt elkészítjük, addig sós vízben megfőzünk egy rózsáira szedett karfiolfejet. Nem kell túlzásba venni, közepes rózsák legyenek. 
Mély tányérba nagy evőkanál lisztet teszünk, egy egész tojással és egy csésze karfiollével elkavarjuk, hozzáadjuk a hagymás húshoz, majd egy doboz tejfölt kavarunk bele.  
3—4 percig sűrűsítjük. 
Ha túl sűrű lenne,  a karfiol levéből még öntünk rá. 
Mikor a karfiol puha, a karfiolrózsákat vigyázva beleforgatjuk a hagymás, húsos szószban.
Elővesszük a petrezselyemzöldet, és apróra vágjuk, ezzel is  ízesítjük. 
Krumpúlipüré mellé, vagy önálló fogásként tálaljuk.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...