Hozzávalók
1-2 fej hagyma mérettől függően
olaj, vagy zsír
15-20 dkg maradék hús, vagy felvágott
só
1 kanál liszt
1 tojás
1 kis tejföl
1/2 csomó petrezselyemzöld
Egy nagy fej hagymát egy-két kanál olajban jól megüvegesítünk, 15—20 deka főtt húst, vagy felvágottat apró kockákra vágunk és hozzáadjuk.
Megszórjuk kevés piros paprikával és tört borssal.
Amíg ezt elkészítjük, addig sós vízben megfőzünk egy rózsáira szedett karfiolfejet. Nem kell túlzásba venni, közepes rózsák legyenek.
Mély tányérba nagy evőkanál lisztet teszünk, egy egész tojással és egy csésze karfiollével elkavarjuk, hozzáadjuk a hagymás húshoz, majd egy doboz tejfölt kavarunk bele.
3—4 percig sűrűsítjük.
Ha túl sűrű lenne, a karfiol levéből még öntünk rá.
Mikor a karfiol puha, a karfiolrózsákat vigyázva beleforgatjuk a hagymás, húsos szószban.
Elővesszük a petrezselyemzöldet, és apróra vágjuk, ezzel is ízesítjük.
Krumpúlipüré mellé, vagy önálló fogásként tálaljuk.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése