Krumplis tarhonya kolbásszal



Hozzávalók 
1 szép fej hagyma 
piros paprika 
só 
2-3 gerezd fokhagyma
1/4 kg tarhonya 
 2-3 szép, nagy fej krumpli 
1 fej TV paprika, esetleg egy kis csípős 
15-20 dkg füstöltkolbász 

 Alapanyaga nemigen tér el a paprikás krumplitól, csak itt a krumplit nem vágjuk olyan nagyra. 
Hagymát apróra vágva, zsírban megdinszteljük, de nem pirítjuk meg. 
Beletesszük a piros paprikát, kockára vágott krumplit sózzuk, rövid ideig kevés vízzel főzzük, de nem puhára,mert még a tarhonyával is főzni kell. 
Pár gerezd fokhagymát teszünk bele összetörve, majd vízzel feleresztjük. 
Ha forr, beletesszük a tarhonyát, lassú tűzön főzzük, hozzáadjuk a darabokra vágott TV-paprikát, majd jó házi füstölt kolbászt rakunk bele karikázva. 
Aki szereti az erős, csípős ízt, tegyen bele csöves piros vagy zöldpaprikát is. 
 Ha zsír helyett apró kockára vágott füstölt szalonnát teszünk a krumpli alá, még ízletesebb lesz. Gyenge gyomrúaknak viszont csak módjával.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...