Marhahús burgundiasan



Hozzávalók 4 személyre: 
1 kg marhalábszár 
1 fej fokhagyma 
 1 csomó zöldhagyma (póré- vagy gyöngyhagyma) 
1 csokor petrezselyem 
5 deka vaj 
7 deci burgundi vörös bor 
Kakukkfű 
Őrölt fehér bors
só 
Liszt 

 A lábszárat kb. 5—5 cm vastag darabokra vágjuk és forró vajba tesszük. 
Hozzákeverjük az apróra metélt fokhagymát, petrezselymet és zöldhagymát (mely póréhagymával vagy gyöngyhagymával is helyettesíthető), [meghintjük tetszés szerint kakukkfűvel és fehér borssal, kissé lepirítjuk, majd felöntjük olyképpen, hogy a háromnegyed részben vörös borból, egynegyed részben pedig vízből álló lé a húst teljesen ellepje. 
Ezután a levet megsózzuk, s a húst puhára pároljuk benne. 
Az eljárás befejező része: egy púpozott evőkanál lisztet kb. 1/2—1 deci burgundi vörösborral simára keverünk, s vele az ételt besűrítjük. 
Még néhány percig pároljuk, végül héjában főtt, majd meghámozott egész burgonyákkal körítjük.
 Figyelem! Nagyon fontos, hogy a vörös bor burgundi fajta legyen, mert csak ez adja meg az étel semmihez sem hasonlítható, fölséges ízét.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...