Meggymártás


Hozzávalók: 
1 kiló jó érett, fekete meggy, 
3—4 deka vaj, 
20 deka cukor, 
2 kanál liszt, 
2 deciliter tej. 

A meggyet leszárazzuk, megmossuk, kimagozzuk és zománclábosba vagy tűzálló edénybe rakjuk.

 Rászórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vajat és egész kevés hideg vizet öntünk alá. 
Fedő alatt, rövid ideig pároljuk. A lisztet a tejben simára keverjük és állandó keverés mellett hozzáöntjük a gyümölcshöz. 
Krémsűrűségűre főzzük. 
Lehűtve tálaljuk.
Tetejére tejszínhabot is rakhatunk.
Azonban e nélkül is tökéletes - főleg egy kis törtkrumplival...
 
Fotó: Wikipédia

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...