Okroska


Hozzávalók
1/2 l húsleves
1/2 l kefir
10 d
10 dkg sonka
10 dkg virsli
15 dkg kockázott marhahús
10 dkg főtt kolgász
2 db keménytojás
20 dkg uborka
2 szál zöldhagyma
bors

Erős húslevest készítünk, lehűtjük, zsírját leszedjük. 
A lehűtött levet ugyanannyi kefirrel elegyítjük.
 Apróra vagdalt sonkát, főtt virslit, főtt marhahúst, főtt kolbászt, keménytojást, kockázott uborkát, vagdalt zöldhagymát, csipetnyi sót, borsot teszünk hozzá. 
Máris tálalható.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Szabolcsi krumplis - rongyos lapótya, rongyos lángos

A kalács tészta készítésének tízparancsolata