Őszibarack bólé


Hozzávalók: 
1 kiló egészséges, jó minőségű őszibarack, 
30 deka porcukor, 
1 liter könnyű fehér bor, lehetőleg rizling, 
1/2 liter vörös bor, 
2 pohárka konyak, 
2 pohárka Triple Sec, 
1 üveg pezsgő. 

Az őszibarackot meghámozzuk, fölszeleteljük, mély bóléstál aljára lerakjuk. 
Rászórjuk a porcukrot, ráöntjük a fehér bort, a vörös bort, a konyakot és a Triple Sec-et, lefedjük és a hűtőszekrényben 1-2 óra alatt lehűtjük. 
Tálalás előtt jégbehűtött pezsgőt öntünk hozzá.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen