Hozzávalók
1 db húsos zöldpaprika
1-2 kanál olaj
2 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
2 db érett paradicsom
só
bors
1 kanál olaj
Igen ízletes, hidegen fogyasztható étel.
Úgy készítjük, hogy szép húsos zöldpaprikát olajjal leöntve a sütőben megsütünk.
A padlizsánt vagy törokparadicsomot szintén megsütjük gázon, vagy grillen.
Ezután lehajazzuk, s a paprikával együtt megdaráljuk.
Adunk hozzá még egy jó fej reszelt vöröshagymát(megpiríthatjuk), néhány érett átpasszírozott nyers paradicsomot, sót, borsot ízlés szerint és étolajat.
A végén a masszát sima péppé kavarjuk úgy, hogy kenyérre jól kenhető legyen.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése