Padlizsán pástétom - bolgárosan


Hozzávalók
1 db húsos zöldpaprika
1-2 kanál olaj
2 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
2 db érett paradicsom
bors 
1 kanál olaj

Igen ízletes, hidegen fogyasztható étel. 
Úgy készítjük, hogy szép húsos zöldpaprikát olajjal leöntve a sütőben megsütünk. 
A padlizsánt vagy törokparadicsomot szintén megsütjük gázon, vagy grillen.  
Ezután lehajazzuk, s a paprikával együtt megdaráljuk. 
Adunk hozzá még egy jó fej reszelt vöröshagymát(megpiríthatjuk), néhány érett átpasszírozott nyers paradicsomot, sót, borsot ízlés szerint és étolajat. 
A végén a masszát sima péppé kavarjuk úgy, hogy kenyérre jól kenhető legyen.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen