Hozzávalók 4 személyre:
1 kg sertéskaraj vagy comb
30 dkg gomba
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
20 dkg zöldborsó
50 dkg burgonya
10 dkg szalonna
só,
bors,
curry,
chili-por
2 deci konyak (ettől lesz pityókás)
A sertéshúst sütés előtt egy nappal fecskendő és injekciós tű segítségével „beoltjuk” konyakkal, vigyázva, hogy mindehová jusson, ne csak a gyomrunkba. Ha nincs injekciós tűnk nem kell problémázni. Rakjuk szépen egy tálba, és öntsük rá a konyakot, majd nap közben párszor forgassuk meg.
Ezután megfűszerezzük és műanyag, lefedhető edénybe rakjuk.
Másnap vegyük elő a római tálat, majd egy sor szalonnát, majd az apróra vágott zöldséget, burgonyát, gombát tesszük, több rétegben. Ezután beletesszük a konyakkal érlelt húst, és köré rakunk a „zöldségágyból”.
A tetejét leheletvékony szalonnaszeletekkel beborítjuk. Körülbelül másfél-két órát sütjük közepes lángon. Locsolgatni és nézegetni nem kell. (Ne feledjük a római tálat használat előtt beáztatni vízben, másképp széttörhet)
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése