8 db pontyszelet
2—3 csomag kapor
10 dkg vaj
1 kg új burgonya
3 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
1 csomag petrezselyem
10 adag tartármártás
só ízlés szerint.
Ezt az ételt azoknak ajánlom, akik szeretik a halételeket és a kapor íze is kedvenceik közé tartozik.
A felszeletelt halat besózzuk, állni hagyjuk kb. fél óráig majd bepanírozzuk.
Egy jénai tál aljára 1 csomag megmosott kaprot teszünk, közben a megtisztított újburgonyát megfőzzük vagy olajban megpirítjuk.
A halszeleteket forró olajban megsütjük, majd ráhelyezzük a jénaiban levő kaporra.
A tetejére újra 1 csomag kaprot teszünk és meglocsoljuk forró vajjal, majd az egészet lefedjük a jénai tetejével.
5—10 percig meleg sütőbe rakjuk, a hal eközben átveszi a kapor kellemes illatát.
Tálaláskor a petrezselymes új burgonyával, citrommal körítjük.
A tartárt külön edénykében helyezzük az asztalra.
Ízletes hozzá még a frissen készített uborkasaláta, ekkor természetesen tartár nem kell.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése