Pontyszeletek Mamma-módra



Hozzávalók 4 személyre:
 8 db pontyszelet 
2—3 csomag kapor 
10 dkg vaj 
1 kg új burgonya 
3 db tojás 
10 dkg liszt 
10 dkg zsemlemorzsa 
1 csomag petrezselyem 
10 adag tartármártás 
só ízlés szerint. 

Ezt az ételt azoknak ajánlom, akik szeretik a halételeket és a kapor íze is kedvenceik közé tartozik.
 A felszeletelt halat besózzuk, állni hagyjuk kb. fél óráig majd bepanírozzuk. 
Egy jénai tál aljára 1 csomag megmosott kaprot teszünk, közben a megtisztított újburgonyát megfőzzük vagy olajban megpirítjuk. 
A halszeleteket forró olajban megsütjük, majd ráhelyezzük a jénaiban levő kaporra. 
A tetejére újra 1 csomag kaprot teszünk és meglocsoljuk forró vajjal, majd az egészet lefedjük a jénai tetejével. 
5—10 percig meleg sütőbe rakjuk, a hal eközben átveszi a kapor kellemes illatát. 
Tálaláskor a petrezselymes új burgonyával, citrommal körítjük. 
A tartárt külön edénykében helyezzük az asztalra.
 Ízletes hozzá még a frissen készített uborkasaláta, ekkor természetesen tartár nem kell.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...