Rakott burgonya tüdővel


Hozzávalók
fél kiló tüdő
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi piros paprika
1 késhegynyi őrölt bors
só ízlés szerint
zsiradék a sütéshez
1 kg burgonya - lehetőleg sárga

50 deka tüdőt megfőzünk, kétszeri darálás után hozzádarálunk egy közepes fej hagymát, 3—4 cikk fokhagymát. 
Hozzáadunk egy késhegynyi piros paprikát, őrölt borsot, tetszés szerint sót és jól összekeverjük. 
Egy kg burgonyát megfőzzük héjában, megtisztítjuk és jól összetörjük. 
 Zsírral vagy olajjal jól megkenjük a tepsit, soronként elhelyezzük a burgonyát a tüdővel és 10—15 percig forró sütőben sütjük. (Minden sornál a burgonyát fűszerezzük, megzsírozzuk vagy olajozzuk.)

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...