Rakott krumpli a' la Sajdik - hús nélkül



Hozzávalók
1 kg krumpli
4 tojás
4 dkg vaj
2 kanál liszt
2 dl tej
zsiradék
2 dl tejföl

1 kg burgonyát héjában, 4 tojást a tetejére téve megfőzzük. 
Amíg fő fehér mártást készítünk. Kb. 4 dkg vajon 2 kanál lisztet kicsit pirítunk, majd 2 dl tejjel állandóan keverve felforraljuk. 
Kizsírozott lábasba rétegezve lerakjuk a karikára vágott burgonyát, tojást és kolbászt. 
Közben sózzuk, zsírral locsoljuk, úgyszintén a tejföllel kevert fehér mártást is rákenjük rétegenként.
 Tetejére burgonya kerüljön.
Sütőben átsütjük pirosra. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Egérke, a kanálfánk - fánk kanállal szaggatva