Rebarbara püré


Hozzávalók: 
1/2 kiló rebarbaraszár, 
víz, 
3 deka vaj, 
1—2 kanál liszt, 
30 deka cukor, 
1 citrom leve. 

A rebarbarát vékonyan meghámozzuk, földaraboljuk, kevés vízben jó puhára főzzük. 
Áttörjük, hozzáadjuk a simára összekevert cukrot, vajat, lisztet és még néhány percig főzzük. 
Hidegen tálaljuk. Fűszeres sültek mellé különösen ízletes.
Joghurton, krémeken valami fantasztikusan különleges. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen