Sajtos kiflik


Hozzávalók: 
15 darab sós kifli, 
20 deka krémsajt, 
8-10 deka reszelt sajt, 
kevés tej. 

A sós kiflik végét levágjuk, a belsejét fakanálnyéllel kitoljuk, egy részét tejben megáztatjuk.
 A kicsavart tésztát és a krémsajtot összekeverjük, ha szükséges utána sózzuk. 
Megtöltjük a kifliket. Sütőlapra tesszük és közepesen meleg sütőben 5 perc alatt átmelegítjük, majd egyenként megszór a kiflik tetejét reszelt sajttal. 
További 5-8 perc alatt ropogósra sütjük. 
Forrón tálaljuk, de mikróban melegíthető.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...