Sajtos pogácsa


A pogácsa közkedvelt sós sütemény.
Bármilyen alkalomra készíthető, és millió formája van.
Egy kis ügyeskedéssel szinte végeláthatatlan ízesítéssel készíthetjük.
20 dkg lisztből, 20 dkg vajból, 20 dkg reszelt sajtból, kis sóból. 1 kis szódabikarbónából és 3 tojás sárgájából tésztát gyúrunk. 
Erősen kidolgozzuk. 
Kinyújtjuk, nem vékonyra. 

Legkisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Vajazott tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, megsütjük.
 Néhány perccel a kivétel előtt meghintjük sajttal és néhány szem sózott köménymaggal.

Fotó: Wikipédia

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...