Salátafőzelék


Hozzávalók
3 fej saláta
1 kanál liszt
1 kanál zsír
aludttej 2-3 dl
1 gerezd fokhagyma

Fiatal, gyenge salátákat megmosunk és húsdarálón átdarálunk  de késsel is megvághatjuk, úgyis tökéletes lesz. 
Rántást készítünk. 1 kanál liszt, egy kanál zsír.
Ha van kéznél, aludtejjel, ha nincs, gyenge ecetes vízzel feleresztjük. Belerakunk 1 gerezdnyi összetört fokhagymát, de ezt akár el is hagyhatjuk. 
Miután a rántás felforrt, beletesszük a darált salátát.
Picit forraljuk, de tényleg csak néhány másodpercet - és kész a salátafőzelék.
így nem veszít sokat a vitamintartalmából. (Adhatunk mellé sült húst, tükörtojást és bundáskenyeret.)

 Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...