Hozzávalók
3 fej saláta
1 kanál liszt
1 kanál zsír
aludttej 2-3 dl
1 gerezd fokhagyma
Fiatal, gyenge salátákat megmosunk és húsdarálón átdarálunk de késsel is megvághatjuk, úgyis tökéletes lesz.
Fotó: Pixabay
Rántást készítünk. 1 kanál liszt, egy kanál zsír.
Ha van kéznél, aludtejjel, ha nincs, gyenge ecetes vízzel feleresztjük. Belerakunk 1 gerezdnyi összetört fokhagymát, de ezt akár el is hagyhatjuk.
Miután a rántás felforrt, beletesszük a darált salátát.
Picit forraljuk, de tényleg csak néhány másodpercet - és kész a salátafőzelék.
így nem veszít sokat a vitamintartalmából. (Adhatunk mellé sült húst, tükörtojást és bundáskenyeret.)
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése