Spárga krémleves


Hozzávalók
1-2 cs. spárga
1 kanál vaj
1 púpos evőkanál liszt
1/2 pohár tej
a spárga főzőleve (ne főzzük sok vízben, csak éppen hogy
ha van a házban marhahúsleves, borjúhúsleves - abból egy pohárkával
1 dl tejszín
2 tojásnak a sárgája

A spárgákat éles késsel vagy spárgatisztító késsel lehántoljuk,  és gyengén sózott vízben félig megfőzzük. Egész világos vajas rántást készítünk. 
A rántást  feleresztjük forró tejjel, a csiráglével és borjúcsontokból főtt levessel. 
A spárga fejeit két-három ujjnyi szélességben levágjuk és vízben vagy levesben egész puhára megfőzzük. A többi részét a spárgának a levesbe rakjuk, kissé megsózva, jól elfőzzük, azután szitán áttörtjük, vagy egyszerűbb mixelni, majd újból felforraljuk.
Belerakjuk az apróbb darabokra vágott spárgafejeket, félrehúzzuk és egy deci tejszínhez kevert egy-két tojássárgájával elhabarjuk. 
Utána már nem főzzük, nehogy kicsapódjon.
Tápláló, finom, ízletes.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Szabolcsi krumplis - rongyos lapótya, rongyos lángos

A kalács tészta készítésének tízparancsolata