Spárgamártás


Hozzávalók: 
30 dkg spárga, 
1 csomó zöldpetrezselyem, 
1 dl tejföl, 
1 tojás sárgája, 
3 dkg vaj, 
2 kanál liszt, 
só, 
törött bors, 
1 dl tej. 

 A megtisztított spárgát kevés sós vízben puhára főzzük. 
Leszűrjük, de a levét nem öntjük ki. 
Világos vajas rántást készítünk, beletesszük a finomra vágott zöldpetrezselymet. 
Tejjel, a spárga főzővizével felöntjük, fűszerezzük. 
A tejfölben simára keverjük a tojássárgáját és az áttört spárgát. 
Sűrű mártást készítünk, kevés húslevessel is ízesíthetjük.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...