Sült töltött paprika


Hozzávalók
6 db paprika
2 szelet kenyér, vagy ugyanannyi kifli vagy zsemle
langyos tej az áztatáshoz
1 kis fej hagyma
1 nyers tojás
1 főtt tojás
10 dkg sonka
1/2 csokor petrezselyem

Hat középnagyságú paprikát kimagozunk és kierezünk, majd a következő masszával töltjük meg : 2 szelet fehér kenyeret, vagy 2—3 nagy kiflit (zsemlét) langyos tejben megpuhítunk, kinyomjuk a fölösleges tejet, összekeverjük egy nyers, valamint egy apró kockára vágott főtt tojással, sonkával, kevés reszelt hagymával, finomra vágott petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk. 
A megtöltött paprika minden oldalát forró olajban pirosra sütjük. 
A végén a levágott tetejét visszabiggyesztjük. 
Meglepően finom. 
Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...