Szederbefőtt


Ez egy régi recept, még a tartósítószer nélküli időből. 
Bár a cukor is tartósítószer. Hisz ha bizonyos arányban adagoljuk, akkor szinte biztos a siker. 
A többit a tisztaság rakja hozzá. 
Nem túlérett szedret szitára rakunk, bő vízzel megmossuk, a vizet lecsurgatjuk. 
1 kg gyümölcsre 40 deka cukrot számítunk. 
A cukrot kétszeres mennyiségű vízben szörppé főzzük, a keletkezett habot kanállal leszedjük. 
A gyümölcsöt üvegbe rakjuk, a kihűlt szörpöt ráöntjük. 
Az üvegeket lezárjuk, és I5 percig gőzöljük, utána pedig száraz dunsztba rakjuk.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...