Tehéntúrós fánk


Hozzávalók : 
fél liter — szitán áttört — tehéntúró, 
2 evőkanálnyi tej, 
egy csomag sütőpor, 
egy egész tojás, 
csipetnyi só, 
30 deka liszt. (A lisztből esetleg többet is vehetünk, mert a tehéntúró nem mindig egyforma.) 

A hozzávalókat összegyúrjuk és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
Majd ebből a tésztából egy vizespohárnak a szájával karikákat vágunk. 
A lehulló részeket összegyúrjuk, újra nyújtjuk, újra szúrjuk. Addig, míg az összes tésztát fel nem dolgoztuk. 
Golyókat is formázhatunk belőle. 
Forró zsírban kisütjük, fahéjjal meghintjük, melegen tálaljuk.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...