Hozzávalók
1/2 kg liszt
25 dkg tepertő
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
5 dkg zsír
só
bors
Fél kiló lisztet összegyúrunk 25 deka darált tepertővel, 2 deka kevés tejben megfuttatott élesztővel, 2 tojás sárgájával, 2 deci tejföllel és 5 deka zsírral.
Sóval, törött borssal megízesítjük és jól kidolgozva másfél órát pihentetjük.
Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tetejét kés fokával rácsformájúra kicifrázzuk és tojás sárgájával megkenjük.
Még 10 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben, közepes tűznél ropogósra sütjük.
Fotó: Wikipédia
Megjegyzések
Megjegyzés küldése