Tócsni


Hozzávalók
1 kg burgonya
1/4 kg liszt
bors
fokhagyma ízlés szerint összetörve
esetleg reszelt vöröshagyma 1 fej

A burgonyát meghámozunk és nyersen megreszelünk normál reszelőn, nem aprón. 
Hozzákeverünk 25 kg lisztet, sót, borsot és a megtört fokhagymát, esetleg a reszelt vöröshagymát is.
  Úgy dolgozzuk össze, hogy lágy, könnyen lapítható tésztát kapjunk.  
Ezt aztán  kizsírozott tepsibe öntjük és középmeleg sütőben szép pirosra sütjük. 
Kockára vágva, melegen tálaljuk.
Mint a kép is mutatja - serpenyőben is süthető. Így több zsiradékot vesz fel. 
Óburgonya jó hozzá. 
 
Fotó: Wikipédia

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen