Tojásos kenyér


Hozzávalók: 
1 csomag szendvicskenyér, vagy fél csomag toast-kenyér
 8 deka vaj, 
só, 
1 kis csomag metélőhagyma, 
8 darab tojás,
 kevés törött bors, 
néhány darab paradicsom a díszítéshez, 
1 kanál liszt, 
1,5 deciliter meleg tej, 
1 kanál pirospaprika. 

A vaj felét megforrósítjuk és beleltünk 4 darab tojást, rántottát sütünk belőle. 
A többi vajból, lisztből, meleg tejből sűrű fehérmártást készítünk. 
Ha hűlni kezd, ügyesen összekeverjük a rántottával, sózzuk, borsozzuk. 
Ezzel a masszával megkenjük a szendvicseket. 
A négy kemény tojást apró kockákra vágjuk, a metélőhagymát szintén. 
Minden darab kenyérre ráhintünk a hagymából és a tojáskockákból egy keveset és a tetejét szegedi édes nemes paprikával szórjuk meg.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...