Tök töltve



Lehetőleg fiatal tököt meghámozzunk, felébe vágjuk. 
Ha cukkínit készítünk azt nem kell hámozni.
 A belét kiszedjük és ízletes töltelékkel megtöltjük. 

A töltelék készülhet tejben áztatott zsemléből vagy kenyérből, amelybe kenőmájas,  reszelt hagymát, aprított zöldpetrezselymet, kis olajat, 1-2 keményre főtt tojást összetörve, 5 dkg apróra vágott, vagy reszelt sajtot, csipetnyi paprikát, sót, borsot rakunk. 
 A már megtöltött tököt megfelelő méretű tepsibe tesszük.
 Egy tojássárgát összekeverünk egy pohár  tejföllel - ezzel öntjük le az egészet. 
Megszórjuk kis zsemlemorzsával, s megcsurgatjuk pici olajjal.
 Sütőben sütjük jó félórát fólia alatt, majd levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, és szépen megpirítjuk. 
Tetejére vágott olívát is tehetünk.
Ha elkészült, és nem fogyasztjuk azonnal - takarjuk le. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen