Töltött csibe



Felbontjuk és besózunk egy nagy csirkét, mint a sült csirkénél. 
Kevés tejben áztatunk 1 felvagdalt zsemlét. 
A csirke máját kásává aprítjuk deszkán. 
Vágunk kevés zöldpetrezselymet. 
Ha már annyira megázott a zsemle, hogy kinyomható, kis lábasba nagy diónyi zsírt teszünk; ha forró, beletesszük a zöldpetrezselymet, utána a májat, a zsemlét és ha jól átmelegedett, kevés sóval és borssal ráütünk egy tojást, jól elkeverjük s ha kissé lehűlt, megtölthetjük vele a csirkét. 
Ujjal belenyúlunk abba a nyílásba, amelyből bontás közben kihúzzuk a bögyét és vigyázva, nehogy lyukat tépjünk, meglazítjuk és felemeljük a bőrt a mellkas jobb- és baloldalán a combig és a szárny hónaljáig. 
Éppen úgy lazítjuk és felemeljük a bőrt az altest nyílásánál kezdve mindkét oldalon a comb hajtásáig és a mellkasig. A felemelt bőr alá kávéskanállal dugjuk a tölteléket és úgy sütjük meg, mint a sült csirkét, sütőben, forró zsírral locsolhatva.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...