Kevés tejben áztatunk 1 felvagdalt zsemlét.
A csirke máját kásává aprítjuk deszkán.
Vágunk kevés zöldpetrezselymet.
Ha már annyira megázott a zsemle, hogy kinyomható, kis lábasba nagy diónyi zsírt teszünk; ha forró, beletesszük a zöldpetrezselymet, utána a májat, a zsemlét és ha jól átmelegedett, kevés sóval és borssal ráütünk egy tojást, jól elkeverjük s ha kissé lehűlt, megtölthetjük vele a csirkét.
Ujjal belenyúlunk abba a nyílásba, amelyből bontás közben kihúzzuk a bögyét és vigyázva, nehogy lyukat tépjünk, meglazítjuk és felemeljük a bőrt a mellkas jobb- és baloldalán a combig és a szárny hónaljáig.
Éppen úgy lazítjuk és felemeljük a bőrt az altest nyílásánál kezdve mindkét oldalon a comb hajtásáig és a mellkasig. A felemelt bőr alá kávéskanállal dugjuk a tölteléket és úgy sütjük meg, mint a sült csirkét, sütőben, forró zsírral locsolhatva.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése