Hozzávalók
fiatal tök, vagy cukkíni 4-5 db.
só
1 nagy fej hagyma
kanál zsír
1 csokor petrezselyemzöld
1/4 kg darált hús, sonkamaradék, felvágott
1-2 dl tejföl
10 dkg zsemlemorzsa
A fiatal tököt meghámozunk, ketté vágjuk, belét kikaparjuk és sós vízben fellobbantjuk.
Utána tálcára rakjuk.
A kikapart belet apróra vágjuk, megsózzuk, levét kipréseljük és kevés zsiradékban aprózott hagyma és petrezselyemzöld, s természetesen a darált hús, vagy maradék húsok hozzáadásával megpirítjuk.
Az így elkészített keverékkel megtöltjük a tököket.
Vajazott tűzálló edénybe rakjuk, prézlivel meghintjük, tejföllel lelocsoljuk és forró sütőben sütjük.
Fotó: Wikipedia
Megjegyzések
Megjegyzés küldése