Töltött tök


Hozzávalók
fiatal tök, vagy cukkíni 4-5 db.
1 nagy fej hagyma
kanál zsír
1 csokor petrezselyemzöld
1/4 kg darált hús, sonkamaradék, felvágott
1-2 dl tejföl
10 dkg zsemlemorzsa

A fiatal tököt meghámozunk, ketté vágjuk, belét kikaparjuk és sós vízben fellobbantjuk. 
Utána tálcára rakjuk. 
A kikapart belet apróra vágjuk, megsózzuk, levét kipréseljük és kevés zsiradékban aprózott hagyma és petrezselyemzöld, s természetesen a darált hús, vagy maradék húsok hozzáadásával megpirítjuk. 
Az így elkészített keverékkel megtöltjük a tököket.
 Vajazott tűzálló edénybe rakjuk, prézlivel meghintjük, tejföllel lelocsoljuk és forró sütőben sütjük.

Fotó: Wikipedia

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Nyári káposzta savanyítása

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Slambuc, ahogy a régiek készítették...