Túrós csusza


Hozzávalók: 
1/2 kiló készen kapható laskatészta, 
20 deka füstölt szalonna, 
1/2 kiló túró, 
3 deciliter tejföl, 
só.

20 dkg kockázott, kisütött füstölt szalonna 

A tésztát 10—15 percig sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, serpenyőben kisütjük az apró kockára vágott füstölt szalonnát. 
A töpörtyűt félretesszük, a visszamaradt zsír egy részét ráöntjük a lábosba helyezett tésztára, rászórjuk a töpörtyűt, hozzáadjuk az előzőleg áttört túrót, tejfölt, megsózzuk, és néhány perc alatt a sütőben jól átforrósítjuk. 
Frissen, melegen tálaljuk.

Fotó: Wikipedia

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...