Túrós palacsinta



Hozzávalók: 
35 deka liszt, 
2 darab tojás, 
csipet só, 
1 kanálka cukor, 
2 deciliter tej, 
ásványvíz. 
Zsír a kisütéshez. 

A töltelékhez: 
40 deka áttört túró, 
3 darab tojássárgája és habja, 
10 deka porcukor, 
5 deka mazsola. 

A lisztet a tojással, cukorral, sóval, tejjel szódavízzel simára keverjük. 
A palacsintasütőbe kevés forró zsiradékot öntünk. 
Egyenként megsütjük a palacsintákat. 
Sütés után jöhet a töltés.
Előtte persze a hozzávalókat összekeverjük - régi recept, akkortájt még volt bizalom a tojás iránt, ha gondoljuk, nyugodtan elhagyhatjuk. 
Ha mégis a tojás mellett döntünk, akkor válasszuk szét, sárgája megy a töltelékbe, a fehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a már nagyjából kidolgozott túrós masszába. 
A megtöltött palacsintákat tűzálló tálra rakjuk és a sütőben átforrósítjuk. 
Melegen tálaljuk.
No de azért hidegen is ehető.... :) 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...