35 deka liszt,
2 darab tojás,
csipet só,
1 kanálka cukor,
2 deciliter tej,
ásványvíz.
Zsír a kisütéshez.
A töltelékhez:
40 deka áttört túró,
3 darab tojássárgája és habja,
10 deka porcukor,
5 deka mazsola.
A lisztet a tojással, cukorral, sóval, tejjel szódavízzel simára keverjük.
A palacsintasütőbe kevés forró zsiradékot öntünk.
Egyenként megsütjük a palacsintákat.
Sütés után jöhet a töltés.
Előtte persze a hozzávalókat összekeverjük - régi recept, akkortájt még volt bizalom a tojás iránt, ha gondoljuk, nyugodtan elhagyhatjuk.
Ha mégis a tojás mellett döntünk, akkor válasszuk szét, sárgája megy a töltelékbe, a fehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a már nagyjából kidolgozott túrós masszába.
A megtöltött palacsintákat tűzálló tálra rakjuk és a sütőben átforrósítjuk.
Melegen tálaljuk.
No de azért hidegen is ehető.... :)
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése