Uborkaleves



Hozzávalók
1/2 kg uborka
1 db paradicsom
1-2 kanál étolaj
1 kanál liszt
1 tojássárga
2 dl tejföl
pici víz
bors
1/2 csomag kaporlevél

Meleg nyári napokon hidegen fogyaszthatjuk. 
Igen tápláló. 
Apró kockára vágott uborkát és érett paradicsomot olajban éppen csak megforgatunk. 
Nagyon kevés liszttel és tojássárgájával, apróra vágott kaporral kikevert -  jó tejfeles habarású lével felengedjük s egyet forraljuk. Csak egy pillanatig, hogy ne csapódjék ki a tejföl. 
Sózzuk, borsozzuk, s hidegen tálaljuk. 
Savanyúságát a tejfel adja meg.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Szabolcsi krumplis - rongyos lapótya, rongyos lángos

A kalács tészta készítésének tízparancsolata